Hoogwaardige eiwitten uit lupinebonen

Hartige lupinebroodjes



Deze heerlijke broodjes zijn perfect als lunch, borrelhapje, picknick, of als warme maaltijd met aardappels uit de oven en salade.

Je kunt ze makkelijk van tevoren maken. Haal ze na het bakken wel meteen uit de oven, dan blijven ze lekker knapperig.

Voorbereiding

15 min

Bereiding

35 min

Totaaltijd

50 min

Aantal

10 broodjes

Ingrediënten

  • 400 gram gekookte lupine, ongepeld
  • 10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 1,5 theelepel gehaktkruiden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Peper en zout
  • Beetje tijm of peterselie
  • Olijfolie om in te bakken

  • Bereiding

    Bak de de knoflook 2 minuten in een beetje olijfolie.
    Maal de lupinebonen, knoflook, sojasaus en kruiden in de keukenmachine fijn.
    Doe het mengsel in een kom en proef de smaak, voeg eventueel nog extra kruiden toe.

    Haal de plastic velletjes van het bladerdeeg af.
    Leg de plakjes met de kant waarop het plastic velletje zat naar boven op een schoon werkvlak.
    Leg op ieder plakje in het midden, over de hele breedte, een rolletje lupinemengsel. Vouw het plakje dubbel. Druk de brede rand met een vork dicht en laat de zijkanten open.
    Bak de broodjes in het midden van de oven in 35 minuten goudbruin op 190C

    Tips

    De broodjes zijn zowel warm als koud lekker
    Laat ze na het bakken even 5 minuten afkoelen, de vulling is erg warm
    Je kunt de gebakken broodjes ook invriezen