Hoogwaardige eiwitten uit lupinebonen

Rosa's patÚ



Een hartige patÚ, heerlijk bij ontbijt of lunch.
Je kunt de patÚ ook op een sneetje gebakken stokbrood serveren bij de warme maaltijd.

Let op: week de zongedroogde tomaten van tevoren in water zodat ze zacht zijn.

Voorbereiding

-

Bereiding

10 min

Totaaltijd

10 min

Aantal

4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram gekookte ongepelde lupine
  • 3 zongedroogde tomaten, geweekt in water of uit een pot
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel Surinaamse pikante sojasaus (black soy)
  • 8 eetlepels zonnebloemolie en een beetje om de ui te bakken
  • 5 eetlepels water
  • Zout naar smaak

  • Bereiding

    Bak de ui in 5 minuten gaar. Doe alle ingrediŰnten in de keukenmachine en maal ze tot een smeu´ge patÚ.


    Tips

    Ook lekker als broodje gezond, met tomaten en sla.
    Twee bolletjes patÚ op een bedje gemengde sla is een populair voorgerecht.