Pompoencurry met lupine
Deze geurige curry is heerlijk met Indiaas brood of rijst.
Een handig gerecht om van tevoren klaar te maken en in 5 minuten op te warmen.
Ingrediënten
200 gram gekookte lupine, gepeld
1 kleine pompoen, in blokjes gesneden
150 gram erwten uit de diepvries
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
1 cm gemberwortel geraspt
1 eetlepel currypasta
Peper en zout
sojasaus
50 gram cocoscreme (blok te koop bij supermarkt en toko)
Glas water
Olijfolie om in te bakken
Bereiding
Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
Was de pompoen en snij deze in blokjes van 1,5 cm, laat de schil er aan zitten.
Rasp de gemberwortel met een fijne rasp.
Fruit de ui en knoflook op zacht vuur en voeg na 5 minuten de pompoen en gember toe.
Roer alles goed door elkaar en doe de deksel op de pan.
Voeg na 5 minuten de currypasta en een beetje water toe en roer alles goed om.
Laat het gaar worden en roer regelmatig om en voeg af en toe wat water toe.
Voeg als de pompoen zacht is de bevroren erwten en de lupinebonen toe en laat deze nog 5 minuten meegaren.
Voeg tot slot de cocoscreme toe en roer goed om zodat deze oplost.
Maak het geheel op smaak met sojasaus, peper en zout.
Tips
Gemberwortel kan in de diepvries worden bewaard en is makkelijk bevroren te raspen, de schil hoeft er niet af.
Ook lekker met verse koriander.