Hoogwaardige eiwitten uit lupinebonen

Lapka's



Deze lapka's zijn een populaire snack op feestjes.
Je kunt er eindeloos mee variëren

Maak er genoeg . . . ze zijn verslavend lekker.




Voorbereiding

10 min

Bereiding

30 min

Totaaltijd

40 min

Aantal

20 lapka's

Ingrediënten

  • 400 gram gekookte lupine, ongepeld
  • 100 gram havermout
  • 180 gram water
  • Olijfolie om te bakken
  • Arabische lapka's met:
  • 4 tl ras-el-hanout kruidenmengsel
  • 2 handjes verse peterselie
  • Zout naar smaak
  • Italiaanse lapka's met:
  • 2 tl tijm
  • 120 gram groene olijven


  • Bereiding

    Meng de havermout met het water.
    Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal tot een massa.
    Neem het mengsel uit de keukenmachine en vorm balletjes.
    Bak deze in plantaardige olie goudbruin.

    Tips

    Serveer de lapka's met een lekkere dip, bijvoorbeeld:
  • Tahindip: meng tahinpasta, beetje citroensap (of balsamicoazijn), beetje tamari (of zout) en water.
  • Tomatenketchup.
  • Veganaise, deze maak je makkelijk zelf.
  • Maak de lapka's van tevoren en warm ze op in de oven.