Lapka's
Deze lapka's zijn een populaire snack op feestjes.
Je kunt er eindeloos mee variëren
Maak er genoeg . . . ze zijn verslavend lekker.
Ingrediënten
400 gram gekookte lupine, ongepeld
100 gram havermout
180 gram water
Olijfolie om te bakken
Arabische lapka's met:
4 tl ras-el-hanout kruidenmengsel
2 handjes verse peterselie
Zout naar smaak
Italiaanse lapka's met:
2 tl tijm
120 gram groene olijven
Bereiding
Meng de havermout met het water.
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal tot een massa.
Neem het mengsel uit de keukenmachine en vorm balletjes.
Bak deze in plantaardige olie goudbruin.
Tips
Serveer de lapka's met een lekkere dip, bijvoorbeeld:
Tahindip: meng tahinpasta, beetje citroensap (of balsamicoazijn), beetje tamari (of zout) en water.
Tomatenketchup.
Veganaise, deze maak je makkelijk zelf.
Maak de lapka's van tevoren en warm ze op in de oven.