Hoogwaardige eiwitten uit lupinebonen

Pittige lupineballetjes



Deze kruidige balletjes zijn lekker bij andijviestamppot of bij een zomerse salade.

Ook heerlijk als broodbeleg, dan is bakken niet nodig.

Voorbereiding

20 min

Bereiding

15 min

Totaaltijd

35 min

Aantal

12 balletjes

Ingrediënten

  • 200 gram gekookte lupine, ongepeld
  • 50 g havermout
  • 1 wortel, geraspt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stelen selderij, klein gesneden
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 theelepels shoarmakruiden
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper en zout
  • Paneermeel
  • Sesamzaadjes
  • Olijfolie om in te bakken

  • Bereiding

    Fruit de ui en selderij ongeveer 10 minuten in de olie.
    Rasp de wortel op een grove rasp.
    Doe lupinebonen, uienmengsel, pindakaas en havermout in de keukenmachine en maal dit tot een grove massa.
    Voeg nog even de wortel toe en maal die kort mee.
    Doe het mengsel in een kom en maak het op smaak met mosterd, shoarmakruiden, peper en zout.

    Vorm balletjes van 4 cm doorsnee en rol deze door een mengsel van paneermeel en sesamzaad.
    Bak de balletjes op laag vuur in 15 minuten goudbruin.

    Tips

    Ook lekker met zonnebloempitten en sambal erdoor.
    Makkelijker bakken door er platte burgers van te vormen, paneren is dan niet nodig.