Hartige lupinebroodjes
Deze heerlijke broodjes zijn perfect als lunch, borrelhapje, picknick, of als warme maaltijd met aardappels uit de oven en salade.
Je kunt ze makkelijk van tevoren maken. Haal ze na het bakken wel meteen uit de oven, dan blijven ze lekker knapperig.
Ingrediënten
400 gram gekookte lupine, ongepeld
10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
1,5 theelepel gehaktkruiden
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
2 eetlepels sojasaus
Peper en zout
Beetje tijm of peterselie
Olijfolie om in te bakken
Bereiding
Bak de ui 5 minuten op laag vuur in een beetje olijfolie, voeg de knoflook toe en bak deze nog 2 minuten.
Maal de lupinebonen, knoflook, sojasaus en kruiden in de keukenmachine fijn. Voeg een paar eetlepels water en een scheutje olijfolie toe om het smeuïg te maken.
Doe het mengsel in een kom en proef de smaak, voeg eventueel nog extra kruiden toe.
Haal de plastic velletjes van het bladerdeeg af.
Leg de plakjes met de kant waarop het plastic velletje zat naar boven op een schoon werkvlak.
Leg op ieder plakje in het midden, over de hele breedte, een rolletje lupinemengsel. Vouw het plakje dubbel. Druk de brede rand met een vork dicht en laat de zijkanten open.
Bak de broodjes in het midden van de oven in 35 minuten goudbruin op 190C
Tips
De broodjes zijn zowel warm als koud lekker
Laat ze na het bakken even 5 minuten afkoelen, de vulling is erg warm
Je kunt de gebakken broodjes ook invriezen