Ingrediënten
250 gram gekookte lupine, ongepeld
200 gram tarwegluten
200 gram tomatenblokjes uit blik
2 uien
2 tenen knoflook
8 eetlepels sojasaus
6 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels edelgistvlokken (optioneel)
8 theelepels gerookt paprikapoeder
2 theelepel korianderpoeder
0,5 theelepel zwarte peper
0,5 theelepel cayenne peper
Bereiding
Hak de ui en knoflook fijn in de keukenmachine.
Voeg in de keukenmachine alle ingrediënten toe behalve de tarwegluten en maal tot een egale massa.
Schenk de massa in een beslagkom en voeg beetje bij beetje de tarwegluten toe, tot alles gemengd is.
Verdeel het mengsel in porties van 80 gram. Rol deze tot worsten van ongeveer 2 cm dik.
Draai de worsten ieder goed in een stuk magnetronfolie en knoop de uiteinden met keukentouw dicht.
Vul een grote pan met water tot maximaal 8 cm onder de rand.
Breng het water aan de kook en kook hierin de worsten in 40 minuten gaar.
Haal de worsten uit de pan en laat ze even afkoelen, verwijder dan de folie.
Bak of grill nu de worsten in plantaardige olie rondom.
Tips
Je kunt de hotdogs in de koelkast of vriezer bewaren.
De hotdogs zijn ongebakken ook lekker, bijvoorbeeld als broodbeleg.
Ook lekker bij stamppot en als borrelworstje.